අතීතයේ සිට ශ්රී ලංකාවේ කුරුඳුවලට ලෝකය පුරා විශාල ඉල්ලුමක් නිර්මාණය වී තිබුණි. වර්තමානයේ ද ශ්රී ලංකාවේ කුරුඳු සඳහා හොඳ ඉල්ලුමක් ලොව පුරා පවතී. කුරුඳු සකස් කරන ආකාරය පිළිබඳව විස්තරයක් පහතින් දැක්වේ.
- පොත්ත සීරීම
කුරුඳු ගසෙන් වෙන් කරගත් කුරුඳු කෝටු මතු පිට ඇති දුඹුරු පැහැති සුඹුළ සූරා පිරිසිදු කිරීම සිදු කරයි.
- පොත්ත තැළීම
පිත්තල කූරකින් හෝ උපකරණයක් මගින් පොත්ත තැළීම සිදු කළ හැකි ය.
- පොත්ත කැපීම හා කඳින් වෙන් කර ගැලවීම
කෝටුවේ එක් කෙළවරක සිට අනෙක් කෙළවරට පොත්ත දිග අතට පළා පොත්ත හා දණ්ඩ අතරින් පිහිතුඩ ඇතුළු කර 1/2 පමණ ඉහළට පොත්ත ඔසවා ලිහිල් කර බාග දෙකක් ලෙස හෝ තනි පොත්තක් ලෙස ගලවා ගැනීමට හැකි ය.
- කූරු පිරවීම
ගැලවූ පොතු එක මත එක වන සේ සන්ධි කර කූර පුරවනු ලැබේ. මෙහි දී එම කූරු වර්ගයේ ම සුඹුළ ඉවත් කරන ලද පොතුවලින් පිරවීම සිදු කරයි.
- කූරු දෙකෙළවර කැපීම
සකසා ගත් කූරුවලින් 106.7cm පමණ දිග කූරු සකස් කර නෙරා ඇති කොටස් කපා ඉවත් කරයි.
- වියළීම
සකසා ගත් කුරුඳු කූරු මඳ පවනේ දින 4-7 පමණ වියළීම සිදු කරයි.
- ඇසිරීම
ඉහතින් විස්තර කරන ලද පියවරයන් පහත දැක්වෙන වීඩියෝවෙන් නැරඹිය හැක.
කුරුඳු ආශ්රිත නිෂ්පාදන
- කුරුඳු තෙල්
- කුරුඳු තේ
- කුරුඳු කුඩු
0 comments:
Post a Comment