Monday, March 2, 2020

කුරුඳු නිෂ්පාදනය

අතීතයේ සිට ශ්‍රී ලංකාවේ කුරුඳුවලට ලෝකය පුරා විශාල ඉල්ලුමක් නිර්මාණය වී තිබුණි. වර්තමානයේ ද  ශ්‍රී ලංකාවේ කුරුඳු සඳහා හොඳ ඉල්ලුමක් ලොව පුරා පවතී. කුරුඳු සකස් කරන ආකාරය පිළිබඳව විස්තරයක්  පහතින් දැක්වේ.
  • පොත්ත සීරීම

කුරුඳු ගසෙන් වෙන් කරගත් කුරුඳු කෝටු මතු පිට ඇති දුඹුරු පැහැති සුඹුළ සූරා පිරිසිදු කිරීම සිදු කරයි.
  • පොත්ත තැළීම

පිත්තල කූරකින් හෝ උපකරණයක් මගින් පොත්ත තැළීම සිදු කළ හැකි ය.
  • පොත්ත කැපීම හා කඳින් වෙන් කර ගැලවීම

කෝටුවේ එක් කෙළවරක සිට අනෙක් කෙළවරට පොත්ත දිග අතට පළා පොත්ත හා දණ්ඩ අතරින් පිහිතුඩ ඇතුළු කර 1/2 පමණ ඉහළට පොත්ත ඔසවා ලිහිල් කර බාග දෙකක් ලෙස හෝ තනි පොත්තක් ලෙස ගලවා ගැනීමට හැකි ය.
  • කූරු පිරවීම

ගැලවූ පොතු එක මත එක වන සේ සන්ධි කර කූර පුරවනු ලැබේ. මෙහි දී එම කූරු වර්ගයේ ම සුඹුළ ඉවත් කරන ලද පොතුවලින් පිරවීම සිදු කරයි.
  • කූරු දෙකෙළවර කැපීම

සකසා ගත් කූරුවලින් 106.7cm පමණ දිග කූරු සකස් කර නෙරා ඇති කොටස් කපා ඉවත් කරයි.
  • වියළීම

සකසා ගත් කුරුඳු කූරු මඳ පවනේ දින 4-7 පමණ වියළීම සිදු කරයි.
  • ඇසිරීම

ඉහතින් විස්තර කරන ලද පියවරයන් පහත දැක්වෙන වීඩියෝවෙන් නැරඹිය හැක.

කුරුඳු ආශ‍්‍රිත නිෂ්පාදන 
  • කුරුඳු තෙල්

  • කුරුඳු තේ

  • කුරුඳු කුඩු



0 comments:

Post a Comment